Altach vloer & wand in Dirkshorn dedicated dealer van Piet Boon by Douglas & Jones

De tijdloze Piet Boon by Douglas & Jones collectie is opgebouwd uit acht bijzondere, met zorg samengestelde tegelseries; CONCRETE, SIGNATURE, WAX, TINY, HUGE, BLACK, STONES en de GIANT tile. Elke serie kenmerkt zich door haar eigen specifieke eigenschappen in materiaal, afwerking, kleurenpalet, formaat en textuur.

Altach erkend dealer Piet Boon by Douglas & Jones tegelseries; CONCRETE, SIGNATURE, WAX, TINY

SIGNATURE TILE

De SIGNATURE TILE dankt zijn naam aan de kenmerkende tegelmaat die Studio Piet Boon al meer dan dertig jaar toepast in haar projecten. Deze karakteristieke rechthoekige “kleine broodjes” zijn ambachtelijk vervaardigd en verkrijgbaar in een glossy en matte variant. Een bijzonder samenspel tussen vorm en het metal glazuur of de matte wax afwerking, benadrukken het unieke karakter van de Piet Boon SIGNATURE.

WAX TILE
De WAX TILE spelt met vorm en is letterlijk het resultaat van gegoten gesmolten was dat zijn imprint heft achtergelaten. Net als natuurlijke was heeft de WAX dezelfde olieachtige en matte eigenschappen. 

CONCRETE TILE
De passie van Studio Piet Boon voor beton komt tot uiting in de CONCRETE TILE serie. 
Speciaal voor deze serie selecteerde de studio zeven exclusieve keramische tegels die de natuurlijke eigenschappen van beton exact weerspiegelen. De tegels vertonen geen herhaling van patroon, waardoor ze niet van echt te onderscheiden zijn. 

TINY CONCRETE
Naast de CONCRETE is de serie ook verkrijgbaar in een mozaïek uitvoering; TINY CONCRETE.

TINY MATTE
De TINY MATTE is een matte mozaïek, vervaardigd op speciale netjes van 30x30 cm. Verkrijgbaar in de kleuren krijtwit en houtskoolzwart, kan de tegel zowel alleen en in combinatie met andere tegels worden toegepast.  

Altach erkend dealer Piet Boon by Douglas & Jones tegelseries; HUGE, BLACK, STONES

HUGE TILE

De genereuze mat witte HUGE TILE wandtegel is uniek in formaat en heeft daardoor de eigenschap van een gelijkmatige afwerking die door gebruik van veel minder voegen vrijwel naadloos is. Hierdoor ontstaat rust. 

BLACK TILE
Met de BLACK TILE heeft Studio Piet Boon een bijzondere tegel geselecteerd die de natuurlijke eigenschappen en het typische karakter van natuursteen exact weerspiegelt. De intens donkere kleur en vele schakeringen van de BLACK TILE brengen rijke eenvoud tot leven in elke ruimte.

STONES

De STONES serie bestaat uit een exclusieve selectie van vijf rijke natuurstenen tegels variërend van marmer tot kalksteen en van heel licht tot heel donker. Volledig geïmpregneerd voor een duurzame bescherming, zijn de natuurstenen tegels ook op maat gerectificeerd en dikte gekalibreerd. Vooral toegepast in wildverband, wordt het unieke karakter van elke natuursteen extra benadrukt.   


Altach erkend dealer Piet Boon by Douglas & Jones tegelseries; GIANT TILE

GIANT TILE

De GIANT TILE dankt zijn naam aan zijn bijzondere genereuze vierkante afmeting met een dikte van slechts 6 millimeter. Het unieke formaat van de GIANT doet een ruimte groter lijken, waardoor een rustig geheel ontstaat. Speciaal voor deze selecteerde de studio drie exclusieve keramische tegels die de kenmerkende eigenschappen van beton en natuursteen perfect weten te vangen.